Home Singles MR PAUL & THE LOWRIDERS – Shimmer and Shine

MR PAUL & THE LOWRIDERS – Shimmer and Shine

by Kris Verdonck

Monsieur Paul, Lange Polle, Paul van Bruystegem… je weet wel, de grote vriendelijke reus van Triggerfinger die tegenwoordiger iets rustiger paden opzoekt na een leven vol rock-‘n-roll en bijhorende uitspattingen, heeft een fijne single uit. Shimmer and shine klinkt als een breekbare indianenzomernachtplaat, waarvoor Tijs Vanneste en Ilse Goovaerts hun stemmen leenden.

De meditatieve tekst vervalt niet in flauwigheden en gaat “over de onweerstaanbare drang je hart te volgen. Een soms lange en eenzame reis zonder zekerheid dat het eindstation alle opofferingen waard zal zijn”, zoals mr Paul meldt op zijn sociale kanalen.

Zelf speelt De Nonkel bas, gitaar en toetsen. Hij belde zijn Lowriders (waaronder drummer Mario Goossens) op voor de rest. Meer dan zes minuten genieten duurt de gelaagde en geslaagde rustige trip waar het prettig zweven is op de klanktapijtjes van orgels en een lapsteel. Halfweg breekt saxman Frank Deruytter in en legt een passende, subtiele solo neer tot het gaatje.

Op 29 september 2023 verschijnt het album Unguarded Thoughts

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More