Home Singles MR. PAUL & THE LOWRIDERS – Cinnamon Blood (Excelsior Records)

MR. PAUL & THE LOWRIDERS – Cinnamon Blood (Excelsior Records)

by Kris Van den Bossche

Mr. Paul, de opperkoning van de onderste regionen van Triggerfinger, nam recent afscheid van zijn band en liet er geen gras over groeien. Hier is alvast de eerste single van Mr. Paul & The Lowriders die het album Unguarded Thoughts voorafgaat (dat verschijnt op 29 september).

In de herfst keert Paul Van Bruystegem zelfs terug naar het podium in zijn nieuwe gedaante met optredens in Het Depot en de Vooruit hier ten lande.

Mr. Paul & The Lowriders – Cinnamon Blood – artwork

Cinnamon Blood van Mr. Paul & The Lowriders draai je onopgemerkt tussen twee J.J. Cale nummers. De shuffle van nog een legende, Stoy Stoffelen (RVhG) op de drums, de ritme gitaar (van Mr. Paul zelve?), de pedal steelgitaar van Jan Oelbrandt. De diepe stem verraadt een grote beer met een zwaar leven (Mr. Paul of is het Alain Louie?). Ook Matthias Moors (bas), Patrick Cuyvers (toetsen) en Tijs Vanneste (zang en gitaar) maken deel uit van de band.

Pas in de extra tijd van het nummer komt de zelfverklaarde bluesy psychedelica in een sterk verdunde vorm eens piepen. Wat is dat met kaneel in het bloed, trouwens?

Al bij al een vrij conventionele track dus, maar met een goede vibe zoals The Breeze hemzelf zou beamen was hij nog onder de levenden. Een vrij onconventionele video hoort bij het nummer die wat ons betreft wat minder goed spoort met de muziek, maar zo te zien hebben de makers zich geamuseerd. Hé, wat kan je daar op tegen hebben?

Spotify – Mr Paul & The Lowriders – Cinnamon Blood
YouTube – Mr Paul & The Lowriders – Cinnamon Blood

Mr. Paul & The Lowriders | Facebook | Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More