Home Singles MR. OLIVER – Old Friends  

MR. OLIVER – Old Friends  

by Bart Verlent

Mr. Oliver is het muzikale alter ego van de Antwerpse singer-songwriter Alexander Devroe die ook deel uitmaakt van de bands Toko Joyce en Noonzy, maar zich de komende maanden vooral focust op eigen werk. Hij speelt doorgaans het overgrote deel van de instrumenten zelf in en wordt bijgestaan door zijn Noonzy/Toko Joyce collega Manu Waterschoot op drums.  

© Mr. Oliver

Binnenkort komt zijn debuutplaat Between Good Days uit waar we al het knappe Alexandra uit te horen kregen. Nu krijgen we nog een voorsmaakje met de single Old Friends.

Het nummer gaat over een situatie die iedereen wel kent. Je ontmoet een oude vriend, zoveel jaren na het hoogtepunt van de vriendschap. Tijdens de conversatie merk je allebei dat de connectie volledig in het verleden ligt. Je stelt elkaar vooral de typische oppervlakkige vragen en blikt samen terug op de ‘goede oude tijd’ en de al lang irrelevant geworden ‘inside jokes’.  

Net zoals de vorige single is deze Old Friends een catchy indiepopsong met brede warme arrangementen, waar Devroe zijn knappe stem relax op neergelegd heeft. We moeten meteen denken aan de perfecte popsongs van Badly Drawn Boy waar deze Mr. Oliver heel dicht bij komt. Alexander krijgt op deze song het gezelschap van Marie Stockbroekx die de warme backings voor haar rekening neemt waardoor het nummer echt wel aanvoelt als een warm deken. 

Muzikaal laat Devroe zich beïnvloeden door Mac DeMarco, Eels, Mark Knopfler en Richard Hawley. Toch klinken zijn nummers erg origineel en maakt hij iets dat volledig van zichzelf is en meer dan de moeite waard is.  

FACEBOOK INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More