Home Singles MOUNT KIMBIE – Dumb Guitar

MOUNT KIMBIE – Dumb Guitar

by Bert Geurts

Sinds hun debutalbum Crooks & Lovers uit 2010, is het Britse duo Mount Kimbie één van de pioniers van de moderne elektronische muziek van het laatste decennium waarbij ze een nieuwe vorm van indie brengen.

Dominic Maker and Kai Campos blijven, zelfs na drie albums, het publiek en zichzelf verrassen met samenwerkingen en co-producties met onder andere Travis Scott, SZA en James Blake.

Als voorproef op hun komende tournee in 2024, die ook halt houdt op Les Nuits Botanique, brengen ze de nieuwe single Dumb Guitar uit.

Het nummer begint met een parlando tussen man en vrouw. Begeleid door sfeervolle beats en synths kronkelt het op een vreemde manier verder, volgestouwd met scherpe gitaarsamples en hoekige electroscapes. Er komt geen rust in de chaos, als een verloren ziel op zoek naar rust en betekenis. Enkel op het einde zingt de zangeres op het zwalpend Gorillaz schip: “All I ever wanted, was something of my own, I guess I’ll never find it at sea”. We zijn benieuwd naar de nieuwe, ingeslagen wegen voor 2024.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More