Home Singles MOTOR!K – Headlights (Out Of Line)

MOTOR!K – Headlights (Out Of Line)

by Nel Mertens

Dirk Ivens is een baken in de Belgische roots van elektronische muziek, als we nog maar denken aan muzikale projecten zoals Absolute Body Control, The Klinik en Dive, waarmee hij de EBM- en industrialscene beïnvloedde. Tegenwoordig geeft hij (gitaar/FX) samen met Joeri Dobbeleir (gitaar, synths) van The Whereabouts of J Albert en Dries D’Hollander (drums, percussie), eerder een Suburb Songs-bandlid, klank aan Motor!k; een project waarmee het drietal de invloeden van hun favoriete muziek eren en vieren. Alsof het een liefdesbaby was.

© Paul Banks

Na hun zelfgetitelde debuutalbum, komt Motor!k 2 er binnenkort aan en daaruit kregen we een eerste track te horen. Headlights viert daarmee de heerlijke krautrocksound die in de jaren 70 de basis van elektronische muziek legde. Kloppende ritmes met gitaren die vuile kantjes laten horen. In een ronkend, stomend veld van elektronica licht er hoop op… hoop op een live releaseshow!

Motor!k 2 verschijnt op 25 september op cd en vinyl bij het Duitse label Out Of Line en kan je reeds voorbestellen via Music Media Corner.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More