Home Singles VINCENT COOMANS – Pretence (Eigen Beheer)

VINCENT COOMANS – Pretence (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Een paar maanden geleden verraste Vincent Coomans met One Way Love, een prachtige single die ons enorm raakte en waar we dan ook het etiket “klein diamantje” op kleefden. Dit pakkende nummer was de voorloper van de debuut-ep Can’t You See That I Slowly Distance Myself From You die verschijnt op 18 september. De ep wordt door de ex-Ho Bear frontman op een 12” split vinyl uitgebracht samen met Conversations van de hedendaagse componist en geluidskunstenaar Pol Isaac.

(c) Damon De Backer

Pretence is de tweede single en gaat over het fysiek rouwen om iemand die wel nog blijft bestaan maar ook over het rouwen om rolmodellen in je leven die nooit die rol zullen innemen. Net zoals Coomans’ vorige single gaat het tekstueel er allesbehalve lichtvoetig aan toe. Afstand, begeerte en rouw zijn dan ook de mans thema’s.

Vincent ontroer tmet dit intense nummer. Hij weet dan ook de perfecte sfeer voor zijn tekst enkel met een akoestische gitaar, keyboard en zijn innemende stem neer te zetten. Ook Jasper Vanhauwaert snapt Coomans’ muziek perfect, want de clip die hij bij dit nummer heeft gemaakt, ligt in diezelfde intense sfeer.

Als Vincent de intensiteit van zijn nummers live op een even indrukwekkende manier kan overbrengen, zal hij zijn publiek zeker weten te ontroeren. Hij maakt nu eenmaal pakkende songs die diep raken. De eerste single was een klein diamantje maar na het beluisteren van dit nieuwe nummer weten we dat hij enkel diamantjes kan maken.

Op vrijdag 18 september stellen Vincent Coomans en Pol Isaac hun split-ep voor op de site van Bolwerk in Kortrijk. Tickets voor dit unieke optreden kosten €10 en zijn verkrijgbaar via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More