Home Singles MORE NEWS FROM NOWHERE – Face It (Eigen Beheer)

MORE NEWS FROM NOWHERE – Face It (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Thibo Vanderroost maakt deel uit van de postrockband Pilgrimage maar met zijn eigen project More News From Nowhere bewandelt hij meer het indierock-, poppad, met invloeden van Bob Dylan, Steve Gunn, Strand of Oaks, The Bony King Of Nowhere, Kurt Vile en Tom Waits. Enkele maanden geleden kregen we een paar livetracks: akoestische songs die hij samen met zijn broers David en Anthony (die ook deel uit maken van Triple A) had opgenomen. Het klonk puur en oprecht en we waren benieuwd hoe dit allemaal in de studio zou klinken.

(c) More News From Nowhere

Deze single kan ons toch niet over heel de lijn overtuigen. Het refrein klinkt heel catchy maar de strofes zijn vrij log en nogal hoekig gespeeld zodat het niet echt overtuigt. Daar komt nog bij dat de gitaarsolo op het einde soms de mist in gaat, zodat heel de song wat in het water valt.

Spijtig, want we zijn er zeker van dat Thibo zeker wel talent heeft. Dat bewees hij met de live-tracks. Waar het misgelopen is op deze single, weten we niet zeker. Er zijn in elk geval nog wat werkpunten. We missen de overtuiging die we in de live nummers wél hoorden. Misschien lukt het om dat er in de volgende single wel in krijgen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More