Home nieuws Fotografe Femke den Hollander maakt kortfilm geïnspireerd door SUMI

Fotografe Femke den Hollander maakt kortfilm geïnspireerd door SUMI

by Björn Comhaire

De wat mysterieuze en dromerige gitaarmuziek van SUMI doet ons dagdromen over een roadtrip doorheen weidse Amerikaanse landschappen, gezeten in een cabrio of op een veel te luide motorfiets. En wij zijn blijkbaar niet de enige op wie deze muziek zo’n effect heeft. Het meest americana nummer van hun debuutalbum, Kowboy, inspireerde fotografe Femke den Hollander namelijk tot een korte collagefilm op basis van found footage over precies dit soort trip.

Femke over haar film: “Ik werk vaak met muziek in mijn koptelefoon. Soms stel ik vast dat de muziek waar ik naar luister mijn beelden versterkt.”
“Zo ben ik beginnen experimenteren met het verbeelden van muziek die mij aanraakt, met zelfgemaakte film of met stukjes “found footage” uit oude Amerikaanse filmarchieven, waar ik in duizenden vrijgegeven natuurfilmpjes en homevideo’s rondstruin tot ik iets vind dat klopt met de muziek waar ik op dat moment naar zit te luisteren.”
“Op een nacht zat ik naar het album van SUMI te luisteren en oude homevideo’s te doorgraven van mensen die ik niet ken. Precies op het nummer Kowboy was ik bij een filmpje beland van een Amerikaans koppel dat een rondreis aan het maken was in eigen staat (Wyoming). Een tamelijk slecht gefilmde video maar daardoor ook net heel ontroerend. Ik dacht meteen: die film hoort bij deze muziek en omgekeerd.”

Oude analoge beelden dus van de klassieke Amerikaanse roadtrip doorheen één van de mooiste staten van dat land. Beelden die naadloos aansluiten bij de sfeer en de (retro)klank van SUMI en die doordrenkt zijn van nostalgie naar een tijd toen onze grootouders nog droomden van hun toekomst.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More