Home Singles BEECH – Summer’s Gone (Eigen Beheer)

BEECH – Summer’s Gone (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Twee jaar geleden leerden we de Aalsterse band Beech kennen met de ep Teabag die verscheen bij Gazer Tapes. Op die ep stonden fijne songs met een hoog 90’s slackerpopgehalte. Af en toe met wat rammelende gitaren maar toch vooral sterke, aanstekelijke songs. We dachten dat we nog veel gingen horen van deze band rond Kristof Souvagie maar het werd vrij stil.

(c) Beech

Bleek dat de man in alle rust aan het debuutalbum van Beech aan het werken was. Dit debuut zal de naam Artifact dragen en nu krijgen we daar de eerste single uit te horen. Al is de band normaal een trio toch heeft Souvagie op Summer’s Gone alles zelf ingespeeld. Hij nam alles op in de studio van Bert Noël (die ook de mix voor zijn rekening nam) en kon zich daar ook uitleven op een Fender Rhodes. Er is meer gewerkt aan de productie zodat deze single voller klinkt dan het voorgaande werk.

Ook deze song is weer een echte oorworm: als je het nummer één keer heb beluisterd blijft het heel de dag in je hoofd hangen. Dan weet je dat we met een ijzersterke songschrijver te maken hebben. Natuurlijk hoort er in een slackersong een schurende solo te zitten en ook daar heeft Kristof aan gedacht. Niet zo rommelig als op het debuut, maar deze keer meer gestructureerd. We zijn nu al benieuwd naar wat Beech nog meer voor ons in petto heeft. Nog een kleine voetnoot: het artwork en de video zijn van de hand van Souvagies vriendin Sofia Lorie.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More