Home Belgisch MOONFOLKS – Gevolgen (Single) (Eigen beheer)

MOONFOLKS – Gevolgen (Single) (Eigen beheer)

by Patsker Omaer Beguin

Nederlandstalige indierock met een psychedelisch randje? Ja dat kan met de Gentse band Moonfolks. De groep begon met hun muzikaal avontuur in 1996 maar verdwenen na vijf jaar voor meer dan een decennium van de wereldbol.  Gitarist Jeroen Saegeman trok naar Dublin waar hij in verschillende lokale bandjes (Walpurgis Family, Groom) speelde. Saegeman keerde terug naar België en nam net voor de covid-uitbraak (begin 2020) de draad met Moonfolks terug op. De pandemie zorgde echter voor ook het uitstellen van hun hergeboorte op het podium.

Gevolgen is de eerste single van (de nieuwe) Moonfolks. Het nummer is ontstaan uit een stel loops die Saegeman aan de andere drie muzikanten voorlegde. De aanstekelijke basloop van Tino Mortier blijft onmiddellijk tussen de oren hangen waardoor Gevolgen toch wat hit potentie krijgt. De gitaartandem met Saegeman en de charismatische zanger Peter Moorkens, zorgt voor de toegankelijke en gevarieerde stijl van het nummer. De gitaren rocken ingetogen en uitgebalanceerd doorheen de lekkere baslijnen van Mortier en de drumpatronen van Michael Borgonjon. De twee snarenplukkers laten ook tijdens het nummer hun krautrock invloeden horen met psychedelisch geïnspireerd gitaarwerk. Moorkens zorgt met zijn teksten en zanglijnen voor het eigenzinnig randje die deze oorworm toch wel in zich heeft. De gevolgen voor ons: we raken niet meer los van Gevolgen.

Deze single wordt vergezeld van een originele video met een knappe montage en grappige fragmenten in verwerkt. Door de covid-maatregelen mocht de band niet samen spelen tijdens de opnames in de studio. Er was dus heel wat improvisatietalent nodig om deze video dat een eindwerk was voor regisseur Stefan Detaeye tot een goed einde te brengen.

https://moonfolks.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/Moonfolksband

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More