Home Singles JEREMIAH MOON – Kinds Of Light (Enci Records)

JEREMIAH MOON – Kinds Of Light (Enci Records)

by Bart Verlent

Jeremiah Moon is de zoon van een klassiek violiste, blijkbaar gaf dat hem veel inspiratie want op zeven jarige leeftijd ging hij cello studeren. In 2013 verhuisde hij naar Seattle waar hij met zijn cello verschillende bands ondersteunde tijdens liveoptredens en bij studio opnames. Tegelijk begon hij zijn illustratie talent te perfectioneren. Sinds 2018 werkt hij aan eigen nummers, nadat hij werd uitgedaagd door een vriend om zichzelf serieuzer te nemen als artiest.

© Jeremiah Moon

Zo verschijnt deze herfst de debuutep Sputnik van Jeremiah Moon waar deze Kinds Of Light de eerst teaser uit is. Moon liet zich voor deze ep inspireren door de muziek van Peter Gabriel, Kate Bush, Thom Yorke, Blake Mills, Sufjan Stevens en Nick Cave maar ook door klassieke componisten als Mahler, Dvorak, Stravinsky en Ravel. Voor de teksten waren de gedichten van Christian Wiman een grote inspiratiebron.

Kinds Of Light is een mooie, breekbare song met dezelfde intensiteit als het werk van Nick Drake. Moon gebruikt echter bredere arrangementen dan Drake, zijn klassieke training heeft duidelijk een invloed op zijn manier van arrangeren. Zo komt hij met een een pure origineel geluid dat stevig binnenkomt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More