Home Singles MONAGI – Hôtel Gare du Nord

MONAGI – Hôtel Gare du Nord

by Bart Verlent

Zanger/gitarist Jess Jacob speelt gitaar bij Ganashake en Tout Va Bien maar besliste drie jaar geleden om zelf songs te schrijven die hij solo gaat uitbrengen onder de naam Monagi. Hij trok naar de studio met producer en gitarist Jolan Decaestecker (Ão, Empty Apartments), Sigfried Burroughs (PAARD., Onmens), Hendrik Lasure (SCHNTZL, An Pierlé Quartet) en Eden de Wit (Orange Moon, Patches) en kwam buiten met een aantal nummers die hij op de mensheid wil loslaten.

© Monagi

Jacob gebruikt de grote Franstalige klassiekers en de ruwere kanten van het leven als inspiratie voor zijn songs. Hij maakt Franse alternatieve pop die gedijt op symbiose tussen de zwoele gitaarpartijen en van melancholie doordrenkte synths. De sfeer van de nummers zou ons moeten doen denken aan Axel Bauer, France Gall en Serge Gainsbourg.

Hotel Gare du Nord is de debuutsingle van Monagi en gaat over een vorm van verslaving.

Het is een erg letterlijk liefdeslied dat een donker en zelden zelden besproken onderwerp raakt. Al behandelt het nummer een donker onderwerp toch klinkt het dromerig en lichtvoetig. Jacob heeft een zachte warme stem die mooi aansluit bij de brede arrangementen die hij gebruikt.

Op deze single komt Monagi met een synth popsong waar de invloeden van de oude Gainsbourg platen zeker in door sijpelen.

FACEBOOKINSTAGRAMWEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More