Home Singles MOMOYO – Colours (Starman Records)

MOMOYO – Colours (Starman Records)

by Fabris Lemant

De loftrompet werd niet onterecht bovengehaald toen het Gentse Momoyo ons in het voorjaar hun eerste single Breath presenteerde. We zaten net in lockdown en de tristesse en weemoed die in dit nummer naar boven kwamen, vormden een perfecte weerspiegeling voor de donkere maanden die komen zouden. De single werd goed onthaald en kreeg behoorlijk wat airplay op Radio 1.

(c) Momoyo

Als we op het geluid van opvolger Colours mogen afgaan is er mogelijks licht aan het einde van de tunnel. Momoyo klinkt op hun nieuwe single wat opgewekter dan tijdens voorganger Breath. De band rond auteur Jonas Bruyneel met in zijn rangen muzikanten van Uncle Wellington, I Will I Swear en Galine levert hier opnieuw een straffe song af met een pakkende stem (Frie Mechele) en subtiele beats. De structuur en opbouw van dit nummer zetten je in het begin op het verkeerde been en loodsen je tegen de melodie naar een heus meezingmomentje.

Producers van dienst Klaas Tomme en Filip Tanghe werkten eerder al samen met Balthazar en Warhaus en stonden ook hier achter de knoppen. De sound en vibe die Momoyo hier creëert doet ons wat denk