Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Ze komen uit alle windstreken de vijf nieuwe bands die deze week onze Spotify-lijst vervoegen. Gent, Charleroi, Mechelen, Brussel… en jawel Zemmerzake. Dat er veel talent rondloopt in België is zeker en bewijst nog maar eens dat cultuur meer dan leeft in dit land. Jammer genoeg is dit niet altijd zichtbaar voor iedereen.

Voor controversiële boodschappen in een zonnig jasje moet je bij de Brusselse Lisza zijn. Op Daddy horen we een touch nouvelle vague in een latino jasje. Het nummer laat ons wegdromen en is de perfecte soundtrack voor deze zomer.

Poppie, dromerig, soulful en zwoel zijn maar enkele adjectieven die we gebruiken als we naar Somehow luisteren van Lisette. De melancholische blazers in het begin van het nummer, de soul in de stem van Simon, de subtiele gitaarlicks. Prachtig, zonder meer!!

Rap uit Mechelen, ja hoor Zediam schotelt ons met 4our Me een melodische new-school track voor die qua lyrics vele krochten, bochten en denkpistes rijk is.

The WRS uit Charleroi brengt met The Spit een rijke sound die als een zoete razernij over je heen gespoeld wordt. Sterke, waanzinnige rock-‘n-roll met een urgente muzikale nervositeit die je geen seconde zenuwachtig maakt en tegelijk geen seconde loslaat.

Als afsluiter hebben we Larssens Make It Right. Een zwoel zomernummer met een donkere, elektronische dansbare beat. Een meer dan geslaagde derde single.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More