Home Belgisch CROOKED STEPS – DAIQUIRI (Wolftown)

CROOKED STEPS – DAIQUIRI (Wolftown)

by Klaas De Neve

Het Gentse trio Crooked Steps heeft iets weg van The Black Keys en het vroegere werk van Arctic Monkeys. Vettige rock-’n-roll dus, maar zij doen het dan iets meer eighties en met meer reverb. Jan Paternoster kon dit ook appreciëren want hij nomineerde hen voor de 2020 editie van De Nieuwe Lichting, die ze enkele weken later ook wonnen.

(c) Mathias De Coensel

DAIQUIRI is hun eerste single na de overwinning in het voorjaar. Het eighties gehalte zie je vooral in hun nieuwe videoclip die gemaakt werd door Luca Peres-Bota en Nelis Sterckx.

Zanger en gitarist Lou Lippens had er het volgende over te zeggen: “Het nummer gaat eigenlijk over last hebben van een flinke kater, maar dan toch te beslissen om uit je bed te komen, er het beste van te maken en terug op stap te gaan. We wouden ook graag het gevoel van onder vrienden op café te zijn in de track krijgen. Daarvoor hebben we op een zomers terrasje samples opgenomen van een heleboel cafégangers die de vocale stukken uit de bridge samen zongen.”

De samples zijn mooi gedaan alsook de video, en dat de single ook nog eens zeer sterk is, is natuurlijk mooi meegenomen. Dat de band zowel op plaat als live zeer strak klinkt, konden we onlangs zelf vaststellen tijdens hun Boomtown Drijf-In Sessie.

De mannen staan, samen met de twee andere winnaars van De Nieuwe Lichting, op 3 september op OLT Rivierenhof; deze show is reeds uitverkocht.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More