Home Singles MOMOYO – Bones (Starman Records)

MOMOYO – Bones (Starman Records)

by Bart Verlent

In 2020 maakte de Gentse band Uncle Wellington een doorstart onder de naam Momoyo. Het vijftal bracht een prachtige debuutep uit vol donkere mysterieuze, melancholische nummers die de band inblikte met vintage synths, bezwerende strijkers, nachtelijke beats en de pakkende stem van Frie Mechele.

© Momoyo

Helaas kon Momoyo de ep nauwelijks live voorstellen door de corona maatregelen. Nu is de band er terug met nieuwe songs die ze maar al te graag live willen brengen. In het najaar verschijnt het debuutalbum Gaps In Time dat werd geproducet door gitarist/keyboardspeler Jonas Buyneel, gemixt door Filip Tanghe (Balthazar, Warhaus) en gemasterd door Brian Lucey (Artic Monkeys, Depeche Mode).

Bones is de eerste single uit de debuutplaat en gaat over de mentale constructies die een mens maakt om vat te krijgen op de wereld. Een bezwerend verlangen naar stevige botten die ondersteuning bieden tegen het gewicht van alle toenemende littekenweefsel.

Bones is een sfeervolle Momoyo compositie gebouwd op donkere electro. Het nummer klinkt vrij minimalistisch maar tegelijk heel warm door de mooie stem van Frie en de subtiele vioolklanken van Esther Coorevits.

Momoyo is een band met een herkenbaar eigen geluid. Zo goed als de debuutep was, zo indrukwekkend is ook deze Bones. Opnieuw pakt de band uit met een mooi warm geluid en een song die heel verslavend werkt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More