Home Singles MODERAT – Fast L4nd

MODERAT – Fast L4nd

by Bart Verlent

Het is maar liefst zes jaar geleden dat Moderat hun laatste langspeler III uitbracht. In de tussentijd zaten de leden evenwel niet stil, Sascha Ring bracht onder de naam Apparat het album LP5 uit en maakte verschillende film soundtracks, terwijl Gernot Bronsert en Sebastian Szary met Modeselektor het album Who Else uitbrachten.

Het trio is natuurlijk gekend voor hun aanstekelijke electro en die konden ze de afgelopen jaren toch niet brengen in die bizarre corona-tijden.

© Moderat

Maar nu alles terug opstart is Moderat er met nieuw werk. Op 13 mei komt het vierde Moderat album uit dat de titel More D4tA zal krijgen. Het zou een album zijn dat niet per se dansmuziek bevat, maar eerder iets dat “helder schijnt in het donkerst van de nacht”.

Fast L4nd is het eerste voorproefje uit het nieuw album en klinkt veelbelovend. We kunnen het inderdaad niet echt dansmuziek noemen. Het trio komt hier met een sfeervolle track waarin ze een sublieme geluidmuur optrekken waar we serieus van onder de indruk zijn.

Moderat brengt geen ordinaire electro en bewandelt enkel avontuurlijke wegen, dat is ook weer te horen op deze boeiende single. Je kan Moderat aan het werk zien op 1 juli op Rock Werchter, de dag erna staan ze op Down The Rabbit Hole in het Nederlandse Beuningen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More