Home ReviewsAlbum Reviews COZIN – Zwarte Hemel

COZIN – Zwarte Hemel

by Luminous Dash

Tekst: Davy Vercaigne

Tot voor kort was Cozins muziek eerder akoestisch van aard en Engelstalig. Sinds 2021 kregen we een aantal nieuwe nummers waarbij ze een drastische muzikale bocht maakten. Met hun nieuwe ep Zwarte Hemel zetten ze de toon voor hun nieuwe set van Nederlandstalige synthpop.

De sympathieke band Cozin bestaat uit Dorien Staljanssens ( zang, toetsen, gitaar en dwarsfluit), Muriel Boulanger ( bassiste en zangeres), Anne Van Steenwinkel (zangeres en multi-instrumentaliste), Jonathan Callens (drums) en Jonas Detavernier (elektronica, elektrische gitaar).

De ep opent met Tussen Licht En Donker, een ingetogen nummer, maar toch sprankelend fris, wat het contrast met de aanwezige melancholie zo mooi maakt. Instrumentaal is Tussen Licht En Donker zeker even sterk opgebouwd als de akoestische tracks die we van hen gewoon zijn.

In Smelt en Wie ben je? experimenteren de dames op speelse wijze met hun teksten en krijgen we een speciale variatie op de klassieke meerstemmigheid.

Cozin durfde het aan om Mykonos van Fleet Foxes coveren in de single Zwarte Hemel. Fan of niet, tja over smaken valt niet te twisten. Naar onze mening vertolken ze dit nummer op uitstekende wijze!

Afsluiter Stroom, is zo’n nummer waarin je bij elke luisterbeurt nieuwe zaken ontdekt, zowel tekstueel als muzikaal.

Cozin creëert met Zwarte Hemel een geheel eigen universum van beklijvende meerstemmige zang die hier en daar een tikkeltje speelser wordt. Via effecten op viool en stem zetten ze hun Nederlandstalige teksten in de verf.

Conclusie: fantastische ep van Cozin, vertel het gerust verder, want deze synthpop is eerder hartverwarmend dan onderkoeld.

Je kan Cozin live aan het werk zien op volgende data:

1/02 – Minardschouwburg, Gent
23/04 – Muziekcentrum, Bavegem

Spotify Website Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More