Home Singles MODERAT – Easy Prey

MODERAT – Easy Prey

by Bart Verlent

We moesten zes jaar geduld hebben, maar op 13 mei verschijnt eindelijk het vierde Moderat album More D4ta. Sascha Ring, Gernot Bronsert en Sebastian Szarzy maken deze keer geen pure dansmuziek maar pakken uit met meer dromerige electro die helder schijnt in het donkerst van de nacht.

© Moderat

Dat is zeker het geval voor Easy Prey. Het nummer wordt gedragen door de melancholische stem van Sacha Ring in combinatie met warme, zweverige klanken. Het is meteen ook het meeste persoonlijke nummer op de plaat. Hoewel Ring zich voor de meeste songs liet beïnvloeden door de schilderijen van het Berlijnse museum Gemäldegalerie, gaat dit nummer over de balans tussen liefde en onafhankelijkheid en stelt hij zich kwetsbaar op.

Op basis van de twee singles die we tot nu toe te horen kregen, vermoeden we dat het nieuwe Moderat album anders zal klinken dan we van hen gewoon zijn.

Je kan het trio aan het werk zien op 1 juli op Rock Werchter, 26 oktober staan ze in de Brusselse Ancienne Belgique.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More