Home Singles MISST – Vor í Vaglaskógi

MISST – Vor í Vaglaskógi

by Nel Mertens

Hun debuutsingle is een heel natuurlijk klinkende, prachtige ode aan het woud van Vaglaskógi in IJsland. Vandaar de titel, wellicht. Maar er is meer, want MissT is een band die maar liefst in 16 talen zingt.

Vier ‘misses’ en één ‘mister’, die sinds 2016 oorspronkelijk a capella aan de slag gingen samen, om nummers van over de hele wereld te zingen.
Ze voegden er voor deze track warm tokkelwerk en een basale ritmesectie aan toe. Toch behouden ze met de vijfstemmige samenzang de focus sterk op het vocale.

Vor í Vaglaskógi vertelt hoe de berken in het IJslandse woud groeien in de lente. De legende heerst dat na een bezoek aan deze magische plaats je dromen uitkomen. Toen het vijftal de versies van IJslandse zangers hoorden, waren ze meteen verknocht aan de magische sfeer in de melodie en de mystieke taal. En die mystieke magie namen ze geslaagd mee in hun eigentijdse folknummer!

MissT heeft al heel wat concerten op het programma staan, dus als je hen graag live wil horen, kan dat op:
23/04 – KAS, Attenhoven
07/05 – De Notelaar, Malle
14/05 – GC De Kluize, Oosterzele
15/05 – GC Het Koetshuis, Roosdaal
21/05 – CC Kruispunt, Diksmuide
23/05 – Les Goûts de Gand, Gent
28/05 – CC Belgica, Dendermonde
Juli – Sfinks Festival

Vor í Vaglaskógi is digitaal verschenen en in april komt er ook een album aan van MissT.

Facebook / Website / Spotify / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More