Home Belgisch OFF THE CROSS – The Dance

OFF THE CROSS – The Dance

by Nel Mertens

Hun klein gebaar dat groots uitpakte, was enkele maanden terug de cover Dance Macabre (Gjost) waarbij de Antwerpse metalband samen met tal van andere artiesten bewezen dat ‘samen’ sterker klinkt. Een boodschap die in tijden van lockdowns mooi aankwam. En toch overtreffen ze die sterke sound van toen, met hun nieuwe nummer The Dance.

The Dance wil ons warm laten lopen voor hun aankomende album en daar slagen ze zonder meer in. Jens De Vos (gitaar), Pieter De Ridder (drums), Kurt Hermans (bas) en Daan Swinnen (zang) laten een brutale krachtsexplosie van drums op ons los en weerstandige schreeuwen, die op hun best klinken tussen de sterke riffs. Evengoed duikt melodisch snaarwerk op in de ademruimtes in de track. Met knap, zacht achtergrondgezang, dat even later genadeloos weer uit zijn bedding gerukt wordt om geconfronteerd te worden met de harde realiteit. Een knap opgebouwde track!

“And still we dance to the beat of society
Move to the rhythm of this failed humanity
And still we dance to the beat of anxiety
We are a failed humanity”

Of hoe we toch maar blijven doorgaan, met de glimlach, terwijl we weten dat “de geestelijke gezondheid blootgesteld wordt, zonder bescherming en passie voelen een luxe is.” En die tegenstrijdigheden maken zich hard in de sound die Off The Cross neerzet met The Dance.

Het nieuwe album Enjoy It While It Lasts verschijnt in april op cd en blauwe vinyl, voorzien van een ronduit prachtige albumcover. Voorbestellen kan nu al.

(Her)lees hier ons review van Dance Macabre.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More