Home Belgisch MIREK COUTIGNY & ELLA VERMEIR – New World

MIREK COUTIGNY & ELLA VERMEIR – New World

by Felix Sandon

Als kind was Mirek Coutigny al gefascineerd door het lied op de aftiteling van een film: je verdwijnt anderhalf uur in een cinemazaal, laat je opslorpen door het verhaal en helemaal op het einde hoor je een popnummer met de thema’s van de soundtrack. Zo’n lied moest New World worden, een episch slotakkoord voor Mireks nieuwe album, dat op 10 februari verschijnt.

Mirek Coutigny verraste ons al vaker met zinderende muziek op de dunne grens tussen klassiek en elektronica. Luister nog maar eens naar zijn album The Further We Ventured, dat we drie jaar geleden omschreven als de ideale soundtrack voor een roadmovie vol melancholie. Voor het eerst horen we ook een stem in een van zijn nummers. Het is die van Ella Vermeir, die wij beter kennen als Laele: met Wonderful kerfde ze al een bloedmooie en breekbare parel in ons geheugen.

Haar tedere stem past perfect bij de golven aan elektronische toetsen en weelderige strijkers, die je zin geven om op avontuur te trekken in een compleet nieuwe wereld, zonder ooit de grenzen van het sentimentele en kitscherige op te zoeken. En bij de videoclip van regisseur Bas Verbruggen, waarin twee dolende zielen elkaar kruisen. Daarin krijgen we na de climax, met een explosie van toetsen die klinken als slagwerk, nog een beetje meer voorgeschoteld dan in de single. Niet per se nodig, maar daarom niet minder mooi. Die korte scène na de aftiteling die zin geeft in een vervolg, dan maar?

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More