Home ReviewsAlbum Reviews THE GRASSROOTS MOVEMENT – Live At Room 13 (Pig Parade Records)

THE GRASSROOTS MOVEMENT – Live At Room 13 (Pig Parade Records)

by Bart Verlent

Het is niet evident de dag van vandaag nog een band te vinden van maar liefst twaalf muzikanten. Dat alleen al maakt The Grassroots Movement uniek. Met drie blazers, drie backing zangeressen, twee gitaristen, een strakke ritmesectie en twee rappers maken ze krachtige, Nederlandstalige hiphop met een flinke streep soul en funk.

© The Grassroots Movement

The Grassroots Movement bestaat al acht jaar en heeft zes singles op de markt gebracht. Nu is er een live ep uit die ze opnamen in de Gentse opnamestudio Room 13. Op de ep staan drie nieuwe songs waarop je onmogelijk kan blijven stilstaan. Depressie Voor Beginners is eigenlijk de beste remedie tegen depressies. Het nummer klinkt erg groovy en sleurt je gewoon op de dansvloer.

Waterdragers klinkt iets donkerder door de repetitieve riff maar als de blazerssectie invalt krijgen we weer een zalig geheel. Halfweg wordt het zelfs aanstekelijk funky. Het nummer zou perfect te mixen zijn met Immigrant Song van Led Zeppelin. De ep wordt afgesloten met het soulvolle Beetjes, dat weer perfect voer is voor de dansbeentjes. Hier hoor je The Grassroots Movement op zijn best met strakke, aanstekelijke arrangementen en rappers Swieso en Cliff die samen met de backings iedereen meesleuren in hun zalige cocktail.

Met deze ep levert The Grassroots Movement een mooi visitekaartje af dat hun zeker heel wat optredens op de zomerfestivals zal opleveren. Deze bende bezig zien gecombineerd met hun straffe nummers, is het beste recept om van ieder festival een succes te maken.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More