Home Singles BRENT BEUKELAER – Opperhoofden Der Onnozelheid

BRENT BEUKELAER – Opperhoofden Der Onnozelheid

by Bart Verlent

We moeten nog tot 27 augustus wachten op het Nederlandstalige solo-debuutalbum Heen Zonder Weer van Brent Beukelaer, ook bekend als de frontman van The Radar Station. Met de singles De Uitgelezen Man en Klein Maar Gigantisch wist Beukelaer overtuigend uit de hoek te komen met zijn warme, karaktervolle stem.

© Jannes De Schrijver

Nu krijgen we nog een voorproefje uit het te verschijnen album met alweer een parel van een nummer. Opperhoofden Der Onnozelheid is de afsluitende track van Heen En Weer en laat je wegdromen in het leven van twee mensen die weigeren om volwassen te worden in een saaie en kleurloze wereld.

Beukelaer bouwt een bijna 6 minuten durend, overweldigend nummer op. Hij doet dat samen met Nathan Wouter op contrabas, Sander Cliquet (The Radar Station) op percussieve synths en piano (hij maakte ook de strijkers arrangementen) en David Broeders (Yuko, Pauwel) op drums. Met brede arrangementen maakt dit trio iets heel unieks, we durven het zelfs magisch noemen.

Brent Beukelaer bewijst met deze song dat hij een straffe songschrijver is. Zijn muzikale vrienden hebben het nummer prachtig ingekleurd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More