Home Singles MIDNIGHTMARES – Shadow People (Gio Smet Records)

MIDNIGHTMARES – Shadow People (Gio Smet Records)

by Nel Mertens

Een nieuwe leverancier van macabere deuntjes! De symfonische gothic-/metalband Midnightmares is een Mexicaans/Belgische kruisbestuiving van metal-man Gio Smet (Belgische labelbaas, studio-eigenaar, booker… en muzikant bij verschillende metalbands als Giotopia, Wolfpact en Horrorwish) en Mariel Gimeno (Mexicaanse zangeres). Hun samenwerking ontstond in een schimmig rijk waar de grenzen tussen melodie en melancholie vervagen, met angstaanjagend poëtische teksten die zich verdiepen in de schaduwhoeken van de menselijke psyche.

Hun nieuwe single Shadow People is er – na hun debuutsingle Sanctuarium (januari 2024) – opnieuw eentje dat jouw middernachtmerries levendig houdt.

Met de orkestrale arrangementen, waarin Gio’s pulserende metalinvloed duidelijk verweven zit in het gitaarwerk, en de klassiek operesque klinkende vocalen van Mariel, neemt het duo ons mee in een labyrint van emoties, variërend van subliem tot macaber.

There is a hungry void
Lusting to swallow me whole
(Seek and hide
The game is just getting started
Turn on the lamp
There’s no escape from your own mind
Run, hide
The nightmare is taking over
You will become
One with the shadow people)
The core of the night is alive
And it’s hunting me down

De beklijvende koortjes en symfonische strijkers voegen de nodige magie toe, tussen de rauwe woorden van Gio en het theatrale gezang van Mariel. Onheilspellend verrukkelijk, waarbij schoonheid en duisternis samenvloeien in een muzikale odyssee.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More