Home Belgisch HIPPOTRAKTOR – Silver Tongue (PELAGIC RECORDS)

HIPPOTRAKTOR – Silver Tongue (PELAGIC RECORDS)

by Carl Van Steenbrugge

Op 22 februari in 2020 waren we in De Giraf te Zwalm aanwezig bij het allereerste optreden van Hippotraktor als vijfkoppige band. Vóór dat moment was de band nog een onbekend instrumentaal trio. Kanjers van muzikanten, maar weliswaar zonder dat extra geluid dat nodig was om het gerecht af te werken: een stem.

© Sam Coussens

Drummer Lander De Nyn, bassist Jakob Fiszer en gitarist Chiaran Verheyden hebben dan maar meteen het zwaarst mogelijk geschut bovengehaald en met Sander Rom en Stefan De Graef (respectievelijk van bij L’ITCH en PSYCHONAUT) een fantastisch nieuwe band gecreëerd. Diezelfde avond deelden ze de stage met POTHAMUS. We moeten niet meer zeggen dan dat het ons nog steeds kippenvel bezorgt wanneer we eraan terugdenken.

Het eerste album van Hippotraktor, Meridian, werd meteen een hit in het genre, beloond met een contract bij Pelagic. En ook is de band vaak en graag gezien op de podia van de betere postmetalevenementen. Hierdoor creëerden ze meteen al druk voor zichzelf om aan het tweede album te beginnen.

Toen we gedurende het jaar Chiaran al eens tegenkwamen tijdens optredens en naar een stand van zaken vroegen, beloofde hij ons telkens dat het goed moest en zal zijn. En dat hij er graag in 2024 al mee klaar zou zijn.

Groot was ons geluk toen onlangs Silver Tongue gereleaset werd als eerste single voor hun nieuwe album Stasis, verwacht op 7 juni van dit jaar. Op dat nieuwe album komen er 7 composities die aangekondigd zijn als rijk melodieus in de stijl van Gojira of Mehuggah.

Silver Tongue is in elk geval al een melodieuze reis doorheen zwevende harmonieën en excellent gitaarwerk. En met de unieke zangcombinatie van zowel Sanders mooi optimistische en dromerige stem, gecombineerd met Stefans gebrul vanuit de diepten van zijn hel, drukt de song ons al meteen met de neus op de feiten dat we aan een nieuw meerwaarde avontuur beginnen.

Het verhaalt meteen letterlijk de betekenis van Silver Tongue, nl. over iemand die wordt om de tuin geleid door de fluwelen stem van een mooiprater. Het aloude gevecht tussen goed en slecht, het reflecteren of we in ons leven zijn vooruitgegaan of gestagneerd zijn.

Los van de zware betekenis van het lied mag het ook gewoon verdikke een mooie song zijn. En ons trots laten voelen dat we mogen deel uitmaken van de soundtrack van hun kunst.

Stasis kan worden besteld vanaf 11 maart 2024 via Pelagic Records.

De tickets voor de show in de AB  op 7 juni, samen met Cobra The Impaler vliegen de deur uit.
Verder zijn er al een aantal concerten gepland:

04/05/2024 : Headbanger’s Balls Fest, Izegem
25/05/2024: PoPallure, Nazareth
09/08/2024: Alcatraz, Kortrijk

FacebookInstagramYoutubeSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More