Home Singles MIDLAKE & JOHN GRANT – Roadrunner Blues/You Don’t Get To (Bella Union)

MIDLAKE & JOHN GRANT – Roadrunner Blues/You Don’t Get To (Bella Union)

by Bart Verlent

John Grant was jaren frontman van The Czars die er in 2006, na zes albums, een punt achter zetten. Grant trok zich een tijdje terug uit het muziekwereldje om dan in 2010 een comeback te maken met het solo-album Queen Of Denmark. Voor die langspeler kon John rekenen op de folkrockers van Midlake die fungeerden als begeleidingsband en als producers. Het album groeide uiteindelijk uit tot een klassieker en het was een schitterende start voor Grants solo-carrière.

© Midlake & John Grant

Door de jaren heen is John meer de elektronische weg op gegaan, zeker met zijn zijproject Creep Show waarvoor hij samenwerkt met onder andere ex-Cabaret Voltaire Stephen Malinder. Blijkbaar is de band tussen Midlake en Grant nog steeds heel goed en aldus zijn ze nog eens samen de studio in gedoken om twee liedjes op te nemen. Twee nummers die volledig in de lijn liggen van Queen Of Denmark.

Op You Don’t Get To en Roadrunner Blues krijgen we de typische dramatiek en liefde voor analoge synths van John en de soft-folkrock van Midlake. Het zijn twee topsongs waarin je hoort dat de magie tussen de band en Grant nog steeds werkt. Stiekem hopen we dat dit leidt tot een nieuw album of dat ze samen op tournee gaan.

John Grant FacebookInstagram

Midlake FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More