Home Concerttip NAIMA JORIS live op Videodroom (Viernulvier – 15/10/2023)

NAIMA JORIS live op Videodroom (Viernulvier – 15/10/2023)

by Björn Comhaire

De Nederlandse filmmaker-fotograaf Jan van IJken filmde plankton via zijn microscopen en onthult zo de schoonheid van deze minuscule organismen.

Zoals iedereen weet, wordt ons voortbestaan bedreigd door de opwarming van de aarde. Weinigen weten echter dat fytoplankton de voornaamste verwerker van broeikasgassen én de grootste primaire zuurstofproducent op aarde is. Deze reddende, zwevende micro-organismen, waar we dus afhankelijk van zijn, worden echter ook bedreigd door de verzuring van de oceanen.

© Jan Van IJken

De gemeenschappelijke deler tussen deze kleine wezens en Naima Joris? Ademen. Met de wonderlijke beelden van Van IJken als leidraad en haar fascinatie voor zowel ademhaling als water, zal Naima Joris een magische improvisatieset spelen. De futuristische gitaarlijnen van Vitja Pauwels en de stemmige klanken van Niels Van Heertums eufonium zullen haar vergezellen. 

De voorstelling heeft de toepasselijke naam ‘O’ gekregen, verwijzend naar de circle of life – want zonder plankton is er geen leven mogelijk – en naar ‘eau’, het Franse woord voor water.

Laat je verwonderen door natuur en muziek!

Tickets en meer info vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More