Home Singles THE GURU GURU – In 2073 (Plenty Of Other Fish In The Sea) (Humus Records / A Tant Rêver Du Roi Records!)

THE GURU GURU – In 2073 (Plenty Of Other Fish In The Sea) (Humus Records / A Tant Rêver Du Roi Records!)

by Bootsie Butsenzeller

Het is nog even wachten op de release van dat nieuwe album (27/10) en om dat leed te verzachten lanceren die van The Guru Guru dan nog doodleuk een 4de single.

En doodleuk is hij ook letterlijk. Op hun onnavolgbare licht sarcastische wijze, kaarten ze met deze song o.a het stijgen van de zeespiegel en overbevissing aan. Zanger Tom heeft netjes geacteerd voor een green key scherm, waarop daarna dan beelden van steden en visgerechten worden gemonteerd. Grappig en triest tegelijk dus. Zo ook het taaltje dat hij hanteert om die gerechten te benoemen in een soort van rapstijl. Alsof dát en de groove waarover dromerige gitaren worden gedrapeerd, nog niet catchy genoeg is, wordt er na een dynamische interval gelardeerd met mooie harmonische samenzang, nog een extra pakkend en steviger outro refrein op je losgelaten. Ook met hun songstructuren zijn ze dus best wel uniek.

Wederom een dijk van een track, die de hoge verwachtingen omtrent het album alweer een beetje inlost.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More