Home Singles MESKEREM MEES – Seasons Shift (Mayway Records)

MESKEREM MEES – Seasons Shift (Mayway Records)

by Bart Verlent

In 2019 tijdens de voorrondes van de muziekwedstrijd Sound Track in Sint-Niklaas maakten we voor het eerst kennis met de muziek van Meskerem Mees. Na een lawaaierig bandje betraden Meskerem Mees en Febe Lazou het podium en vertelde de zangeres dat ze toch iets andere muziek maakte dan haar voorgangers. Vanaf de eerste minuut pakte ze de volledige zaal in met haar unieke stem en haar breekbare songs.

Nu meer dan een jaar later was ze één van de winnaars van Sound Track Oost-Vlaanderen, won ze Humo’s Rock Rally, tekende ze een contract met Mayway Records en haar single Joe behaalde in geen tijd de top van De Afrekening van Studio Brussel.

(c) Meskerem Mees

In november staat het debuutalbum gepland van Meskerem en aangezien ze net te zien was op de digitale versie van het showcase festival Eurosonic/Noorderslag gaat ze ook over de grenzen haar kans wagen. Alsof dat nog niet genoeg was heeft de Brusselse Ancienne Belgique haar ook nog gekroond als Artist In Residence en mocht ze met Mooneye het duet Bright Lights zingen. Een mens zou voor minder beginnen zweven maar Mees blijft met haar voeten op de grond.

Op Joe mocht Febe Lazou enkel de achtergrondstem verzorgen, op deze tweede single Seasons Shift krijgen we ook de warme klanken van haar cello te horen. Zo krijgen we een voller geluid, want Meskerem speelt ook meer op haar gitaar. Haar straffe stem blijft zoals altijd overtuigen.

Opnieuw een betoverend mooi nummer.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More