Home Singles MERCURY – Together We Are One, You and I (Big Loud Records)

MERCURY – Together We Are One, You and I (Big Loud Records)

by John Van de Mergel

De jonge Maddie Kerr is de spilfiguur in mercury, de uit Nashville afkomstige band. Bij een eerste kennismaking stond ik voor een heuse uitdaging. Kerr heeft precies een stem om in een huppeldepup poppunkbandje te zingen, beetje richting Avril Lavigne. De muziek daarentegen is te zwaar en donker, te gelaagd, waardoor het geheel als een tang op een varken lijkt te staan. Maar dat doet het allesbehalve. Geleidelijk aan voel je dat de getalenteerde frontvrouw een héél pak meer in haar mars heeft, vooral oprechte emotie en sterke teksten waardoor het plaatje toch klopt.

video still © mercury

Onder de titel Together We Are One, You and I en gebundeld d.m.v. een kortfilm laat het adembenemende mercury zomaar even drie nieuwe nummers op ons los.

Ik schrok me een hoedje toen ik het eerste deel, Born In May hoorde: deze song leunt héél sterk aan bij het geluid van Big | Brave: loodzware, slepende, experimentele doom/sludge die als een mokerslag op je inbeukt en waarbij de zang door merg en been snijdt.

Special gaat dan meer richting de eerste single Trying uit: een donkere, weemoedige vibe die naar grunge lonkt. Crick sluit het drieluik af, aanvankelijk iets luchtiger in indierockstijl, tot de cirkel rond is wanneer naar de finale toe heavy gitaren opnieuw een doom/grunge feel oproepen. Héél straf gedaan.

Website

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More