Home Singles MEESTERJAGER – Meesterjager (Eigen Beheer)

MEESTERJAGER – Meesterjager (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Vorig jaar maakten we kennis met Meesterjager, een Denderleeuws viertal dat zich laat inspireren door Pixies, Clouseau en paddenstoelen. Met hun debuutsingle Intergalactisch brachten deze kerels aanstekelijke, Nederlandstalige indieslackerrock waar we serieus van onder de indruk waren. We waren dan ook benieuwd naar wat Meesterjager nog meer in petto had voor ons.

© Meesterjager / Tamara Vande Velde

De plannen van de band om een ep uit te brengen zijn van de baan. Door de virale perikelen zullen we nog een tijdje binnen moeten zitten en kan Meesterjager hun songs dus niet live brengen. Daarom besliste de band om de zoveel weken een nummer te lossen. Zo krijgen we dan na een tijdje eigenlijk toch wel een Meesterjager ep.

Meesterjager is de tweede single van deze bijzondere band en klinkt toch iets anders dan de vorige single. Het eerste deel van het nummer heeft iets van de verhalende pop van Spinvis maar na twee minuten barst Meesterjager ineens open en klinkt deze band meer als een stevige versie van The Pixies. Ook de rustige outro heeft wel iets van de rustige kant van Frank Black en co.

Op Meesterjager laat deze band horen dat ze best wat afwisseling in hun songs kunnen steken. Wie weet of de volgende Meesterjager single weer helemaal anders zal klinken.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More