Home Singles (W) – Lied In A Majeur

(W) – Lied In A Majeur

by Bart Verlent

Sinds 2018 maakt zanger en gitarist Wederik samen met Stef op bas en Stoffel op percussie en toetsen, kleine Nederlandstalige liedjes met laagjes onder de naam (W) of W Tussen Haakjes. Wederik wil met zijn band een Belgische versie van Spinvis zijn of worden. Vorig jaar bracht (W) hun tweede ep Z. uit waarop het trio toont dat ze als band meerdere paden kunnen bewandelen.

(c) (w)

(W) zit absoluut niet stil want hier is het trio al terug met een nieuwe single. We mogen dit lied als een laat nieuwjaarsgeschenk beschouwen. Lied In A Majeur is een nummer voor alle jongeren die het de voorbije maanden moeilijk hadden. Eigenlijk is het voor iedereen, jong en oud, die het ooit eens moeilijk heeft, corona of geen corona.

Volgens de band moet dit nummer aanvoelen als een warme fleece-trui en dat is ook zo. Sam Pieter Janssens (Clairval, And Then Came Fall, DRIFTWOOD.) stond in voor de productie, zoals bij alle vorige songs van (W). Janssens weet nu eenmaal hoe je een warme klank kan neerzetten, dat weten we van zijn eigen werk maar ook van zijn productie van de laatste S.J. Hoffman plaat.

Wederiks stem klinkt op deze song warmer dan voorheen. De speelse arrangementen zorgen ervoor dat het nummer niet té zwaar wordt. Het orgel geeft Lied In A Majeur nog een extra warm deken, zodat iedereen die troost zoekt die in dit nummer ook kan vinden.

Na al de negativiteit in de wereld is dit Lied In A Majeur een heuse verademing. De bijbehorende clip van de hand van Bram Antheunis past heel goed bij het nummer en geeft ook wat licht in donkere dagen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More