Home Singles MAUGER – Ma Ja (Mindless Records)

MAUGER – Ma Ja (Mindless Records)

by Björn Comhaire

Na drie jaar is de releasedrang bij Mauger stilaan onhoudbaar geworden. Toch moeten we nog even wachten op hun nieuwe album Shiny. Omdat teveel spanningsopbouw nefast kan zijn voor een goede, muzikale transit, releasete de band recent hun tweede aankondigingssingle Ma Ja.

“Ah ja, Mauger Mortier, Jan Duthoy, Jakob Nachtergaele en Matthias Debusschere gaan het deze keer in het Nederlands doen!” horen we je tot hier denken. Spoiler alert: je hebt het helemaal bij het verkeerde eind!

Ma Ja begint met nerveus ritmisch aangeslagen akkoorden op een akoestische gitaar en – dat heb je met muziek – onmiddellijk moesten we denken aan Swing van het helaas ter ziele gegane Yuko (check de versie op hun ‘verzamelaar’ Ten Years of Staring Back). Neen, geen kopij natuurlijk, maar de vibe is echt wel gelijklopend. Toch?

Enfin, wat we willen zeggen is dat we onmiddellijk fan zijn en dat we dat driftige gitaartje echt wel kunnen smaken. En dat geldt eigenlijk voor gans de nieuwe single. De combinatie van het upbeat gitaartje, het wonky synthesizergeluid en de wat slepende melancholische zang; het haakt emotioneel en muzikaal allemaal perfect in mekaar en geeft ook de inhoud van het nummer weer.

Ma Ja gaat namelijk over de twijfels en onzekerheden waarmee nieuwe relaties vaak gepaard gaan. De vlinders in de buik, het hevige, soms fysiek voelbare verlangen om bij de ander te zijn maar ook de zelftwijfel en de angst om gekwetst te worden.

De liefde, wat een gedoe toch iedere keer!

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More