Home LiveFoto's REX REBEL Antwerpen, Linkerwoofer (09/07/2022)

REX REBEL Antwerpen, Linkerwoofer (09/07/2022)

by Hannelore Dieleman

‘Big shot’s gonna do it’ and big shot did it, right there, op Linkerwoofer, een tweedaags festival op, zoals de naam doet vermoeden, de Antwerpse Linkeroever. Rex Rebel, een samenwerking tussen Sam Bettens, Reinout Swinnen en Wim van der Westen (respectievelijk zanger, toetsenist en drummer van K’s Choice), maakten hun intrede in de Belgische elektronische muziekscene in 2018. Hun debuutalbum Run werd de wereld ingestuurd eind februari 2020, net toen de wereld op slot ging.

Concert at Sea, een festival in het Nederlandse Brouwersdam begin juli, zou hun eerste festivaloptreden ooit zijn, maar ziekte binnen de band besliste er anders over. En dus kreeg Linkerwoofer de eer.

“Jullie zijn ons eerste festival ooit!” Sam Bettens had er duidelijk zin in. De muziek van Rex Rebel vinden we minder rebels klinken dan de naam doet vermoeden, maar wel poppy en bovenal zeer dansbaar. Ze vlogen er direct in met hun eerste single Big Shot

Negen nummers passeerden de revue, met onder andere Nobody Wanna Fight, aangekondigd door Sam Bettens als een nieuw nummer dat over gelijk wat kan gaan waarover we het gevoel hebben dat we er niet voor zouden moeten vechten, zoals het klimaat, of abortus (een voortdurende strijd in Amerika, de huidige verblijfplaats van Bettens). Een nummer dat bij ons binnenkwam, door de geladenheid van het onderwerp en de emotie waarmee het werd vertolkt.

Lifeline werd door Bettens aangekondigd als een nummer waarop hij zich al tijdens het schrijven verheugde om het te mogen brengen op een festival. Hij kon zijn enthousiasme niet verbergen en dat hoefde ook helemaal niet want het publiek ging er volledig in mee.

Erna volgde Big Boy met een weide vol mensen die de dansbaarheid van de nummers steeds minder konden weerstaan. Bettens verwees naar hun optreden als een ware thuismatch met opvallend veel personen met de naam Bettens in het publiek.

Het laatste nummer, Freedom, een cover van George Michael uit 1990, luidde het einde in van een korte, maar krachtige set waar ze als band zichtbaar veel plezier aan hadden beleefd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More