Home Singles MATT WATTS – I Don’t Know Where My Baby Is (Starman Records).

MATT WATTS – I Don’t Know Where My Baby Is (Starman Records).

by Wout Meganck

Matt Watts is een Amerikaanse singer-songwriter die in Brussel woont. Zo nu en dan kan je hem ergens aan het werk zien, iets wat we warm aanbevelen. Hij speelde al mee in Rudy Trouvé’s I H8 Camera en met de Zita Swoon Group, maar soms is het ook met de Matt Watts Band waar hij dan speelt met Nicolas Rombouts.

(c) : Starman Records

Die Nicolas is ook de vaste bassist van Guido Belcanto. Belcanto viert zijn 30 jaar als artiest dus leek het wel een mooi idee om een van die fijne breekbare liedjes te coveren als eerbetoon. Het oog van Matt viel op Ik Weet Niet Waar Mijn Meisje Is. In het Engels werd dat I Don’t Know Where My Baby Is. Het origineel is zo een typisch intriest liedje op een zwierig countrydeuntje waar Belcanto een patent op heeft. De versie van Matt Watts is een heel mooie, sobere versie die nog steeds een beetje country uitstraalt en dat niet in het minst door de mondharmonica die zowaar door de grootmeester zelf wordt gespeeld. Deze nieuwe versie is bloedmooi en ook een beetje een oorwurm.

In de videoclip kan je ook nog Bert Huysentruyt (Gorki, Lenny & De Wespen ) en gitarist Geert Hellings ontwaren. Die laatste speelt trouwens ook in het broederschap (de naam van de band) van Belcanto.

Matt Watts werkt aan een album dat Queens zal heten. Dat album wordt verwacht tegen begin 2020 en zal geproducet worden door Stef Kamil Carlens en Nicolas Rombouts.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More