Home Singles MATI LE DEE – The One Man Rebellion

MATI LE DEE – The One Man Rebellion

by Bart Verlent

De Gentse Elke Andreas Boon is naast beeldend kunstenaar ook muzikante en songschrijfster. Ze schreef al enkele nummers voor Mary&Me en G A U S S en de voorbije twee jaar werkte ze een soloplaat die ze volgend jaar uitbrengt onder de naam Mati Le Dee. Het album zal The Broken Heart Of Mati Le Dee heten en vertelt een verhaal over verlies, verdriet, de absurditeit van het zijn, veerkracht, hoop en uiteraard de liefde.

© Mati Le Dee

Mati schreef de nummers en speelde op piano, (alt-)viool, contrabas en cello. We mogen een combinatie verwachten van art- en barokpop. Alle arrangementen zijn van haar hand en de productie lag bij van Frederik Segers (Stadt, Sioen, Black Flower…). The One Man Rebellion is het eerste voorsmaakje van het album.

Mati Le Dee heeft een heel flexibele stem die perfect de warme arrangementen aanvult. Het nummer klinkt heel gedreven dankzij de stevige baslijn. Met haar stem gaat ze echter niet mee in die gedrevenheid, ze zingt met passie en sensualiteit die dan weer goed passen bij de melancholische strijkers. De piano geeft het nummer een bombastische tintje.

Als alle songs van het album even origineel en intens klinken als The One Man Rebellion, dan mogen we een heel straffe plaat verwachten van Mati Le Dee.

Op 22 december kan je Mati Le Dee aan het werk zien in Cultureel Centrum Meulestede in Gent.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More