Home Singles MATI LE DEE – Beautiful Boy

MATI LE DEE – Beautiful Boy

by Bart Verlent

Beeldend kunstenaar en muzikant Elke Andreas Boon bracht eerder muziek uit met Pieter-Jan De Waele onder de naam Mary&Me en G A U S S. Nu wil ze voor het eerst solo haar muziek op de wereld los laten en dat doet ze onder het muzikaal pseudoniem Mati Le Dee. Haar solodebuutplaat The Broken Heart of Mati Le Dee verschijnt op 17 april, waarop ze een verhaal over liefde, verlies en inzicht heeft verwerkt in 11 eigenzinnige songs. Tevens is het een troostend manifest van rebelse schoonheid en hoop, kenmerkend voor Boons gehele oeuvre.

Eind 2022 kregen we al een eerste voorsmaakje van het album waar Frederik Segers achter de knoppen zat voor de single The One Man Rebellion. En nu, meer dan een jaar later, volgt de tweede smaakvolle single Beautiful Boy. Het is sobere kamerpop op zijn best, die gedragen wordt door de pianoklanken van Anthe Huybrechts, de contrabas van Joshua Dellaert, de altviool van Noreen Broeckhove, de viool van Anna Buevich en cello van Eline Duerinck, terwijl Mati het nummer met veel gevoel heeft ingezongen.

Gelijktijdig met het album brengt Elke Andreas Boon ook het boek On Hope Etc. uit, waarin je een volledig overzicht krijgt van haar multidisciplinaire werk. Het is dan ook logisch dat het album live wordt voorgesteld op 2 mei in het S.M.A.K. in Gent, zodat we daar het volledige creatieve plaatje te zien én te horen krijgen van Boon.

Verder kan je Mati Le Dee aan het werk zien op:
09/06 –  Ten Bogaerde, Koksijde
16/01 –   Magdalenazaal, Brugge

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More