Home Belgisch KOWARI – Memento

KOWARI – Memento

by Ann Cnockaert

Het Belgische duo Kowari onthult de betoverende titeltrack Memento van hun binnenkort te verschijnen album.

© Kowari

KOWARI, gevormd door Damien Chierici (viool, programmering) en Louan Kempenaers (piano, programmering), ontstond uit een samenwerking voor filmmuziek. Na het succes van hun debuutalbum Trail, waarvoor ze Europa doorkruisten met vijftig optredens en samenwerkten met de gerenommeerde dirigent Dirk Brossé, heeft het duo hun nieuwe album Memento aangekondigd.

De titeltrack Memento van het gelijknamige album laat Kowari’s elektronische kant zien. Het nummer is opgedeeld in twee duidelijk verschillende delen, waarbij het eerste deel de nadruk legt op meer organische elementen zoals piano, viool, koor en drums. In het tweede deel omarmt de band volledig hun elektronische kant en wordt het hoofdthema van het nummer gepresenteerd in een opwindende, krachtigere elektronische uitvoering.

Wat dit nummer echt bijzonder maakt, zijn de verrassende elementen die her en der verspreid zijn. Kowari heeft gebruik gemaakt van filters en effecten op de master, wat doet denken aan de benadering van artiesten als Tame Impala en Tyler The Creator. Het resultaat is een boeiende en dynamische track die zeker de aandacht zal trekken. Het nummer belichaamt de elektronische transformatie van de band, terwijl het tegelijkertijd trouw blijft aan hun kenmerkende stijl.

Kowari’s tweede album Memento verschijnt op 26 april.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More