Home Singles MARVETT – Because I Love You (Eigen Beheer)

MARVETT – Because I Love You (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Marvett is het geesteskind van de Brusselse singer-songwriter Tom de Caluwe. Hij speelt gitaar sinds zijn zevende en later kwam daar piano en drums bij. Als tiener transformeerde hij zijn kamer tot een thuisstudio en componeerde daar zijn eerste stukken. De Caluwe werkt alleen en volgt enkel zijn instinct en zijn inspiratie. Hij benadert rock met een popkant, door er positieve energie en eenvoudige efficiëntie aan te geven.

(c) Marvett

Twee jaar geleden verscheen zijn debuut ep, daarna werkte Tom verder aan zijn eigen sound. In april van dit jaar verscheen dan de single The Forest en nu is er single nummer twee: Because I Love You. Op zijn eerste single bracht Marvett smaakvolle indiepop en dat is ook zo op deze nieuwe schijf. Van rock is weinig sprake, het is een vrij toegankelijk nummer met een catchy refrein en zelfs een reggae stuk.

Deze song zit goed in elkaar en blijft wel hangen. Het enige probleem is dat Marvett niet echt een eigen geluid heeft. Hij moet muzikaal nog zoeken naar eigenheid want momenteel blijft het gewoon oppervlakkige pop. Songschrijftalent heeft de De Caluwe genoeg, nu is het de kunst om er zijn eigen stempel op te zetten.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More