Home Singles MARQUIS – European Psycho (LADTK Records)

MARQUIS – European Psycho (LADTK Records)

by Nel Mertens

Geen American Psycho voor de Belgisch/Franse band Marquis, maar European Psycho. Een debuutsingle onder deze naam, maar Frank Darcel (gitaar), Thierry Alexandre (bas) en Eric Monière (drums) hebben natuurlijk een gezamenlijk verleden bij Marquis De Sade. De band die na het verlies van zanger Philippe Pascal (1956-2019) niet zomaar kon verdergaan.

Foto ©Ray Flex / Artwork © Patrice Poch

Een zanger verliezen aan de dood, zorgt ervoor dat het zonder hem toch als een ‘nieuwe formatie’ aanvoelt. In hun zoektocht naar een nieuwe zanger kwamen de Franse heren in ons land terecht, waar ze de piepjonge zanger/muzikant/kunstenaar Simon Mahieu (Hatchling) wisten te strikken om achter de microfoon plaats te nemen.

Dit nummer markeert de breuk met wat ze in het verleden met Marquis De Sade lieten horen, met behoud van de herinneringen. Veel gitaren (met bijdrage van Xavier Géronimi als gast op gitaar voor deze track) in een soms dissonant spel en urgente ritmes die voor spanning zorgen. Simons frisse, levendige stem, die even energiek als duister kan klinken in de track, past perfect binnen dat postrockplaatje.

Begin 2021, mogen we nog 12 nieuwe tracks van Marquis verwachten, want dan verschijnt hun album Aurora bij LADTK Records. Eind volgend jaar verschijnt ook een laatste release van Marquis De Sade, als eerbetoon aan hun overleden zanger Philippe Pascale: een box met onuitgegeven tracks, waaronder ook de twee laatste die Pascale ingezongen heeft.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More