Home ReviewsAlbum Reviews PSY’AVIAH – The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed (Alfa Matrix)

PSY’AVIAH – The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed (Alfa Matrix)

by Patsker Omaer Beguin

De huidige gezondheidscrisis stimuleert muzikanten en artiesten van verschillende kunstvormen vlug te anticiperen op de steeds veranderende voorwaarden om iets te organiseren. Zo werd onder de huidige coronacrisis het aantal bezoekers aan de tentoonstelling van de Belgische fotografe GNY (ook bekend als Gwenny Cooman) beperkt. De geplande live-uitvoering van PSY’AVIAH werd door de sluiting van de tentoonstelling ook geannuleerd. Beide artiesten besloten om de soundtrack van de tentoonstelling voor iedereen beschikbaar te maken met als doel, hun werk aan de wereld te kunnen laten horen en zien.

The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed is een elektronische soundtrack die de sfeer van het tentoongestelde werk diende te versterken. Muzikant Yves Schelpe van PSY’AVIAH creëerde een gevarieerd muziekstuk gevuld met kosmische landschappen. Gastmuzikanten zijn er deze keer niet bij op dit van origine electro en industriële rock georiënteerde project.

De soundscapes worden op het eerste deel van deze digitale uitgave aangedikt met dronefragmenten die een donkere spanning teweegbrengen. Deze release wordt als dark ambient aangekondigd maar komt daar maar zelden van in de buurt. De geluidspaletten gaan meestal de melancholische ambient richting uit waarbij de droomachtige klanken af en toe een ruwer kantje meekrijgen. De dreiging borrelt wel, maar lost op in de ruimtelijk geluidssferen van de oneindige kosmos.

Yves Schelpe laat zijn composities in emotionele en bij momenten uitdagende dimensies dwarrelen. De ambient soundscapes loodsen de luisteraars binnen in een expo van sonisch gestuurde golven voorzien van raadselachtige wendingen die een verbeeldingsexplosie veroorzaken. Het tweede deel van The Earth Keeps Spinning, Without Being Noticed laat een meer klassiekere ambient en elektronica stijl horen waarbij ook zachte piano aanslagen in de droefgeestige stukken worden ingelast.

PSY’AVIAH komt met een verrassend stuk elektronische muziek uit een onverwachte hoek tevoorschijn. Los van de verloren tentoonstelling staat deze release als een huis. De liefhebbers van kosmische muziek gaan hier een lekkere kluif aan hebben.

WEBSITE / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More