Home Singles MARLA HANSEN – Chains (Karaoke Kalk/Morr Music)

MARLA HANSEN – Chains (Karaoke Kalk/Morr Music)

by Bart Verlent

De Amerikaanse violiste en singer-songwriter Marla Hansen werkte in het verleden samen met The National, Sufjan Stevens, The Hidden Cameras, Jay-Z en Ravi Coltrane. Ze debuteerde vier jaar geleden als solo artieste met het album Dust waarop ze elektronica mixt met folk en kamermuziek. In maart verschijnt eindelijk haar tweede album dat de titel Salt zal dragen en waarvoor ze tijdens de opnames het gezelschap kreeg van leden van Beirut, The National, Orial Quartett en The Notwist.

© Marla Hansen

Chains is de eerste teaser van het album en tevens het openingsnummer. Louter op basis van de strijkers en de mooie warme stem van Hansen heeft het nummer wel iets van het dromerige van This Mortal Coil. Marla zet er echter elektronische beats onder en een krautachtige bas waardoor het allemaal heel origineel klinkt. De bijzonder mix werkt bijzonder magisch.

Marla Hansen wist ons op haar eerste album te raken door de avontuurlijke aanpak. Haar tweede album lijkt haar talent te gaan bevestigen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More