Home Singles MARCEL – Bbl (Luik Records)

MARCEL – Bbl (Luik Records)

by Bart Verlent

Afgelopen week mocht het Aarlense postpunk vijftal marcel mee op mini-tournee met Yard Act waar ze een verpletterende indruk achterlieten. Zelf maakten we vergelijkingen met Idles en vleugjes Sonic Youth maar zelf zeggen ze dat ze een moderne versie brengen van de dansbare, ravy, bonkers postpunk dat Factory Records in de jaren 80 en 90 uitbrachte.

© marcel

Dit jaar bracht de band hun naamloze debuutep uit en nu kondigen ze hun debuutalbum aan dat in 2023 het licht zal zien. Bbl (staat voor Brazilian butt lift)is het eerste voorproefje van het nieuwe album en is ineens al een straffe binnenkomer. Bbl klinkt enorm dansbaar en groovy, maar ook lekker hoekig en doet ons een beetje denken aan wat P.I.L. en A Certain Ratio uitbrachten in de jaren ’80.

Live klinkt deze single nog intenser en steviger maar we zijn evengoed onder de indruk van de studio-versie. Het nummer werd gemixt door de uit Bristol afkomstige “sound wizard” Ben Hampson die bekend is voor zijn werk met DITZ, Blood Red Shoes en Tigerclub.

Je kan Marcel aan het werk zien op:

21/07 – Kinky Star, Gent
22/07 – Bluebird Festival, Ohey

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More