Home Singles MACGRAY – Neon (City Sounds)

MACGRAY – Neon (City Sounds)

by Bart Verlent

De Brusselse muzikant en producer Macgray studeerde klassieke muziek en jazz aan de Jazz Studio in Antwerpen. Hij was te horen als gastmuzikant op songs van de rockband TOTM en het elektronische ensemble Bétøn en Mathieu Thonon. In 2019 begon hij solo muziek te maken en een jaar later bracht hij het debuutalbum Journey to the Dawn uit met daarop een combinatie van ambient, neo klassiek en electro. Hij stelde de plaat voor in de Fuse en de Botanique waar hij zijn muziek combineerde met projecties van beeldend kunstenaars.

© Macgray

Op 13 april verschijnt het tweede Macgray album Collapse, waarop hij het verhaal vertelt van alle levende wezens (mens, dier of buitenaards), beschavingen, planeten en het universum, de weg van de schepping naar het niets… Macgray maakt duidelijk niet zomaar wat elektronische muziek, hij wil een boodschap brengen die redelijk diep gaat.

Neon is de eerste single uit de nieuwe plaat, het is een warme dancetrack waar ook weer neoklassieke invloeden in terug komen. Naast veel repetitieve sequences maakt ook de mooie georkestreerde break veel indruk. Het nummer doet wat denken aan Röyksopp en William Orbit die ook graag met analoge synths werken.

Als je de track beluistert zonder de videoclip is het gewoon een aanstekelijk dancetrack, met de clip erbij krijgt het een heel donker kantje. Een clip met een boodschap en die komt vrij heftig binnen. Zeker niet voor gevoelige kijkers.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More