Home Singles PITOU – Devote (V2 Records)

PITOU – Devote (V2 Records)

by Bart Verlent

De Nederlandse Pitou Nicolaes maakt onder haar voornaam melancholische sprookjesachtige nummers. Met haar ep’s Pitou en I Fall Asleep So Fast versierde ze een plaatsje op Rock Werchter en Pukkelpop. Op 24 maart verschijnt haar debuutplaat Big Tear die ze de 28ste maart voorstelt in de Brusselse Botanique. Daarna gaat ze mee op tournee met The Colorist Orchestra en Emiliana Torrini waarvoor ze de support verzorgt.

© Pitou

Devote is afkomstig van het nieuwe debuutalbum en is het metaforisch hart van deze langspeler. Een soort gebed waarnaar je altijd terug kan keren. Het nummer heeft het ritme van een klok (60 beats per minuut). Het exacte tempo waarmee de tijd aan je voorbijgaat, het tempo van het leven, of tenminste de manier waarop wij mensen ons leven in tijd meten.

Vanaf de intro neemt Pitou je mee in haar zweverige wereld met haar kristalheldere stem. Diezelfde stem heeft ze gesampled en zo zingt ze een duet met zichzelf. Instrumentaal wordt ze subtiel bijgestaan door piano, viool, akoestische gitaar en sombere percussie. Het geheel klinkt magisch.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More