Home Belgisch LŪPA GANG GANG QUARTET – S T A L I N G R A D (Eigen Beheer)

LŪPA GANG GANG QUARTET – S T A L I N G R A D (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Nieuw werk van het viertal van Lũpḁ Gang Gang gaat nooit onopgemerkt voorbij ten kantore Luminous Dash. Anton Robberechts (gitaar), Miel De Koninck (toetsen), Lena Thijs (basgitaar) en Rob Swennen (drums) blijven onvermoeibaar verder werken aan de ontwikkeling van een eigen geluid, een proces waar we met plezier getuige van zijn.

Dat ze zich daarbij niet te beroerd voelen om ook extern advies en ondersteuning te vragen siert hen. Voor nieuwe single S T A L I N G R A D gingen ze daarvoor opnieuw te rade bij Michel Ponsart en Jan Viggria die samen het Limburgse FARRM vormen. De titel van de nieuwe single (en van de ep die in augustus verschijnt) staat daarbij symbool voor een (naar eigen zeggen) “belangrijk keerpunt” in het geluid en de ontwikkeling van de band. Een keerpunt dat ook fysiek resulteert in de verhuis van de band van Limburg naar Brussel.

Minder funky dan de Afar, de eerste single uit de nieuwe ep, zouden we S T A L I N G R A D omschrijven als dansbare jazz. Het nummer bestaat in feite uit drie “hoofdstukken” waarbij in eerst instantie het muzikale thema geïntroduceerd wordt door de gitaar van Anton Robberechts ondersteund door de bas van Lena Thijs. Een modulatie later neemt de elektronische piano van Miel De Koninck het over om vervolgens kort terug te schakelen naar het hoofdmotief. Het laatste deel van het nummer tenslotte, begint met de vervormde bas van Thijs om dan, in de achteruitkijkspiegel een blik werpend op Miles Davis’ Bitches Brew, uit te monden in een orgie van aan flarden geslagen cimbalen.

S T A L I N G R A D klinkt een stuk vleziger dan de vorige single en zal het ook live zeker niet slecht doen. Enfin, dat denken we toch want wie weet wanneer we eindelijk nog eens de kans krijgen om de gang gang op een podium te zien staan…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More