Home LiveFoto's REENA RIOT Gent, Huis (20/07/2020)

REENA RIOT Gent, Huis (20/07/2020)

by Bart Verlent

Vorig jaar verraste Reena Riot vriend en vijand met haar geweldige debuutplaat Nix. Laten we eerlijk zijn, het is gewoon een van dé platen van 2019 ook al kreeg het album niet veel aandacht. Tijdens de lockdown gaf Naomi solo een sublieme set weg op een van de Live Untapped Sessions. Daar bewees ze dat haar nummers ook akoestisch intens kunnen raken en staan als een huis. Het was dan ook logisch dat Reena Riot niet ontbreken op het programma van de Gentse Feestjes in het Gentse muziekcafé Huis.

(c) Cath Van Laere

Reena Riot werd aangekondigd als de “koningin van de Gentse indiescene”, maar wat ons betreft moet dat niet beperkt blijven tot Gent.

Sijmons werd op het podium bijgestaan door Reena Riot gitarist Jan Myny. Het duo opende met twee pareltjes van de debuutplaat, Siren en Mountains, die onmiddellijk voor kippenvelmomentjes zorgden. Naomi had ook nog wat nieuwe nummers voor ons in petto, want tijdens de lockdown heeft ze niet stilgezeten. Ze genoot van de rust tijdens deze periode en die gaf haar veel inspiratie om nummers te schrijven. Van een paar van die nieuwe nummers kregen we de première. The Last Lament heeft alles om een echte klassieker te worden, wat een pakkend nummer! Het donkere Don’t Stop Looking en Come The Down, gaan over de (slechte) toestand van onze wereld. Inclusief een kleine referentie naar de domme stoten van Kayne West. IJzersterke songs die ons raakten tot in onze kleinste teen.

(c) Cath Van Laere

Tussendoor kregen we nog subliem oudere werk zoals Knife en Good Old Walts, waarin Naomi even wat eigen gemaakte trompetklanken gooide. Tijdens Somewhere Out There vulden Myny en Sijmons elkaar perfect aan. Als afsluiter kregen we nog een nieuwtje, het betoverend knappe Closing Heart. Er was nog één bisnummer voorzien en wat voor één! Het duo serveerde ons nog de magische cover Into Dust van Mazzy Star. Een mooier einde hadden we niet kunnen dromen.

(c) Cath Van Laere

Naomi Sijmons en Jan Myny gaven hun publiek een dik uur magie. Je zag dat het duo enthousiast was om eindelijk terug op het podium te staan en ze brachten hun nummers vol overgave. Het was ontroerend, pakkend en overtuigend. Na het zien en horen van dit perfect optreden, dromen we al van het volgende Reena Riot album.

Tekst: Bart Verlent – Foto’s: Cath Van Laere & Hans Vermeulen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More