Home ReviewsAlbum Reviews ANANTAKARA – Serenity Despite The Storm (Eigen Beheer)

ANANTAKARA – Serenity Despite The Storm (Eigen Beheer)

by Patsker Omaer Beguin

De uit Louvain-La-Neuve afkomstige geluidskaligraaf Philippe Wauman is met drie releases in een paar maanden tijd zéér productief. De digitale uitgave Serenity Despite The Storm  is eigenlijk een covid-baby die er gewoon even tussen geduwd wordt en zo de cd Amor Mundi (Wool-e Discs) dus onverwacht vooraf gaat.

Op Serenity Despite The Storm zoekt Wauman de balans tussen de opwellende emoties die ontstaan tijdens de beperkte en begrensde vrijheid van bewegen. De artiest is zelf nog herstellend van een beroerte en niets houdt hem tegen om de diepe ambient klanken als schuimende golven doorheen het elektronische spectrum te sturen. Deze blend van elektronische melodieën en soundscapes benadrukt de dualiteit van rust en beroering in de psyche.

De muziek glijdt niet weg naar donkere oorden, integendeel, Anantakara neemt vooral de positieve gedachte ter hand. Met donzige en dwarrelende tonen worden mooie elektronische landschappen gecreëerd die de luisteraars in een toestand van innerlijke vrijheid brengen. De ontstane ongedwongenheid wordt nog eens extra benadrukt door de subtiele toevoeging van klankweefsels met een iets donkere ondertoon. De composities zijn  gedetailleerd uitgewerkt waarbij de hartroerende snaren op een fijne manier in beweging gezet worden.

Philippe Wauman gebruikt zijn gevangenschap als katalysator om vredige pracht te produceren. Het brede palet van ambient, elektronische en etnische klanken zijn strelingen tussen de oren. De boodschap op Serenity Despite The Storm is meer dan duidelijk; Anantakara baart een heilzaam elektronisch werkje tijdens de huidige tsunami van onrust.

Deze mooie digitale uitgave is te verkrijgen op de Bandcamp pagina van Anantakara.

https://anantakara.biz/album/serenity-despite-the-storm

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More