Home Belgisch LŪPA GANG GANG QUARTET – Fluide (Miel Monté Remix) (Eigen Beheer)

LŪPA GANG GANG QUARTET – Fluide (Miel Monté Remix) (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Lũpḁ Gang Gang Quartet is een (je raadt het al) viertal uit Limburg dat zich niet vast laat pinnen op één genre, maar dat het toch vooral moet hebben van funky, swingende, jazzy grooves en melodieën eventueel vergezeld van boterzachte vocals.

Platencover door Maylinn Vlemincx
© LŪPA GANG GANG QUARTET

Miel De Koninck (toetsen), Anton Robberechts (gitaar, zang), Lena Thijs (bas en zang) en Rob Swennen (drums) maakten hun debuut tijdens het tv-programma De Ideale Wereld in 2017. Sindsdien brachten ze hun debuut-album Bang (2019) uit, waren ze geselecteerd voor Sound Track (getipt door Nathan Daems) en werken ze aan nieuwe releases.

Eén van die nieuwe releases is de single Fluide (in de Miel Monté remix) die op 17 januari verscheen. Geheel in de stijl van voorgaand werk van de gang maar zonder zang en net iets ruiger en dansbaarder dan sommige van hun andere nummers. De gitaar van Robberechts en de swingende elektrische piano van De Koninck zitten daar zeker voor iets tussen. Ondanks de parental advisory op de hoes valt het trouwens best mee met die bas.

Dit heerlijke feelgood nummer werd opgenomen in Diepenbeek en gemasterd door Uwe Teichert die al zowat met iedereen die iets betekent op muzikaal gebied in België samenwerkte. Een aanrader en een band die wij heel graag eens live aan het werk willen zien.

Je kan Fluide beluisteren via alle streamingkanalen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More